Fasola mung
Nagradzamy każdą recenzję produktu.
Dostarczamy najwyższej jakości usługi i produkty.
Przy zakupach powyżej 260zł otrzymasz od nas bezpłatną wysyłkę.
Tworzymy dla Ciebie produkty wysokiej jakości
przy zakupie powyżej 260zl.
Czy to nie pasuje? Oddaj to.
Chętnie doradzimy Państwu w wyborze.
Recenzja = aż do 2zł zwrotu.
Fasola mung
Zielony skarb pełen białka
- Fasola mung to doskonały wybór dla wegan i wegetarian, ale także dla osób poszukujących zdrowej i pożywnej alternatywy dla dań mięsnych. Często dodaje się ją do zup, curry, sałatek i dań azjatyckich, ale nadaje się również do kiełkowania, dzięki czemu jest jeszcze bardziej odżywczym pokarmem, pełnym przeciwutleniaczy.
Odkryj zalety fasoli mung, zdrowej i pożywnej rośliny strączkowej, która jest idealnym dodatkiem do Twojej diety. Fasola mung jest doskonałym źródłem białka roślinnego, błonnika i ważnych składników odżywczych wspierających zdrowie. Dzięki delikatnemu smakowi i miękkiej konsystencji doskonale nadaje się do zup, sałatek, curry i wielu innych potraw.
Spróbuj także ją wykiełkować, a zyskasz wyjątkowo bogate źródło witamin i przeciwutleniaczy. Ta mała fasolka szparagowa jest idealnym towarzyszem na Twojej drodze do zdrowszego stylu życia. Zainspiruj się i już dziś dodaj fasolę mung do swoich ulubionych przepisów!
Kraj pochodzenia:
- Kazachstan
Tabela wartości odżywczych (surowa fasola mung)
Wartości odżywcze | Wartość na 100 g |
---|---|
Energia | 347 kcal |
Białka | 24 g |
Tłuszcze | 1,2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
Węglowodany | 63 g |
- w tym cukry | 7 g |
Błonnik | 16,3 g |
Sól | 0,04 g |
Wapń | 132 mg |
Żelazo | 6,7 mg |
Magnez | 189 mg |
Fosfor | 367 mg |
Potas | 1246 mg |
Witamina C | 4,8 mg |
Witamina B6 | 0,4 mg |