Liofilizowane czarne porzeczki - Objem: 100 g
i innych ważnych składników odżywczych.
Nagradzamy każdą recenzję produktu.
Dostarczamy najwyższej jakości usługi i produkty.
Przy zakupach powyżej 260zł otrzymasz od nas bezpłatną wysyłkę.
Tworzymy dla Ciebie produkty wysokiej jakości
przy zakupie powyżej 260zl.
Czy to nie pasuje? Oddaj to.
Chętnie doradzimy Państwu w wyborze.
Recenzja = aż do 2zł zwrotu.
Liofilizowane czarne porzeczki
Czarna porzeczka to niezwykły owoc z kilku powodów. Przede wszystkim należy podkreślić naprawdę wysoką zawartość witaminy C
w czarnej porzeczce, dla porównania zawiera ona trzy razy więcej niż wszystkie inne odmiany porzeczek. Tylko 100 g czarnych porzeczek pokrywa naszą dzienną dawkę tej witaminy. Zawiera także rutynę, która korzystnie wpływa na ściany naczyń. Porzeczki są powszechnie cenione ze względu na zawartość witaminy E, witamin z grupy B, wapnia, żelaza, potasu i cynku.
Liofilizacja to proces suszenia owoców poprzez zamrażanie. Owoce są najpierw zamrażane, a następnie suszone pod niższym ciśnieniem, gdzie woda z owocu zamienia się w parę, dzięki czemu owoc zachowuje swoją naturalną strukturę, kolor, aromat, a przede wszystkim wartości odżywcze, w tym wszystkie witaminy i minerały zawarte w świeżych owocach. Po prostu wszystko, co jest w świeżych owocach, można znaleźć również w liofilizowanych. Zdjęcie ma charakter wyłącznie ilustracyjny.
Kraj pochodzenia: Niemcy / Słowacja / Polska
Okres ważności: 12 miesięcy.
Wartości odżywcze:
Energia na 100 g | 275/1152 Kcal/kJ |
Tłuszcze | 1,1 g |
nasycone |
0,13 g |
Węglowodany | 32,6 g |
w tym cukry |
32,6 g |
Błonnik | 35,2 g |
Białko | 6,6 g |
Sól |
0,02 g |
Skład
Black currant freeze-dried 100%